Op een steenworp afstand van het bruisende centrum van Tilburg ligt het landelijke Berkel-Enschot. Geniet van de gemoedelijke dorpse sfeer, terwijl u niets tekort komt aan faciliteiten. Berkel-Enschot biedt ruime gelegenheid aan winkels en er is voortdurend wat te beleven. Natuurgebieden als de Loonse en Drunense Duinen en de Oisterwijkse Bossen en Vennen bieden volop gelegenheid voor sportieve en ontspannen activiteit. Hier woont u nog echt ruimtelijk en rustig.

Natuur en de stad

Berkel-Enschot is een dorp dat valt onder de vlag van de gemeente Tilburg; het is zelfs zo dat zowel in het wapen van Berkel-Enschot als dat van Tilburg dezelfde drie torens terugkomen. Het gezellige gedruis van de stad is dichtbij, maar wat nog belangrijker is: de rust is thuis. Drukte kun je opzoeken, maar rust wordt steeds schaarser. Berkel-Enschot is één van de groenste dorpen van Midden-Brabant en inmiddels weten we hoe belangrijk een groene omgeving is voor het welbevinden van mensen. Hier hebt u het beste van stad én land.

Vermaak voor alle leeftijden

In de directe nabijheid is er vermaak en cultuur voor iedereen. Parken zoals De Efteling en Safaripark de Beekse Bergen liggen op een kwartiertje rijden. Tilburg is daarnaast rijk aan musea; denk hierbij aan het Natuurmuseum Brabant, het Textielmuseum en Museum de Pont. Muziekliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken met Poppodium 013 in Tilburg, vele muziekcafé’s en natuurlijk de Schouwburg Concertzaal.

Bereikbaarheid

Geografisch liggen Tilburg en Berkel-Enschot midden in de driehoek Breda - Eindhoven - ’s-Hertogenbosch. Deze drie steden liggen op 30 autominuten afstand. Centraler in Brabant kán haast niet. Berkel-Enschot ligt tussen de voornaamste Oost-West verbindingen in: de A58 en de A59. Hier tussenin brengen de N65 en de N261 u het laatste stukje naar huis. Met het openbaar vervoer neemt u de trein naar Tilburg en neemt u het laatste stukje de bus van Lijn 9 of Lijn 140 naar Berkel-Enschot. 

Google Maps